22 november 2019

Elkaar helpen

Het dak van het AZ-stadion is deels ingestort. Voor de voetbalclub betekent dit dat de komende tijd geen wedstrijden gespeeld kunnen worden in het eigen stadion. Voor de competitie is al uitgeweken naar het stadion van ADO Den Haag. Voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League heeft FC Twente aangeboden dat AZ de thuiswedstrijd in de Grolsch Veste mag spelen zonder dat daar een huur tegenover staat.

Wat mij enorm heeft verbaasd is de ophef die ontstaan is over het feit dat AZ geen huur hoeft te betalen. Allerlei sentimenten spelen nu, vooral gebaseerd op het feit dat FC Twente door andere voetbalclubs in Nederland, AZ incluis, in de steek gelaten is toen het zelf zo in de problemen zat. Op grond daarvan wordt het door velen belachelijk gevonden dat FC Twente een andere Nederlandse club helpt, laat staan dat dat ‘gratis’ gebeurt.

Als er al een reden was om te laten zien hoe we in Twente met elkaar omgaan dan is het elkaar de helpende hand reiken als je ziet dat een ander in de problemen zit. Wat er in het verleden heeft plaats gevonden speelt daarin geen enkele rol. Juist dan kun je laten zien waar je, tegenwoordig, voor staat.

Wordt deze geste van FC Twente gevoed door het negatieve plaatje dat sommigen van de club hebben? Wil FC Twente een wit voetje halen? Laten zien dat het een braaf jongetje is? Misschien. Maar dat doet niets af aan het feit dat de hulp die FC Twente biedt aan een club in nood een goede zet is. Zo handel je in nood. Zonder aanzien des persoons. Wat er ook gebeurd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.