22 november 2019

FC Twente – Willem II

Na de interlandperiode waarin het Nederlands elftal thuis speelde tegen Noord-Ierland (3-1 winst) en uit in Wit Rusland (1-2 winst) was het weer tijd voor een Eredivisie wedstrijd van FC Twente.

Na drie verliespartijen (Heracles 2-3, Feyenoord 5-1 en Sparta 2-1) was het tijd om een overwinning bij te kunnen schrijven. Of in ieder geval een gelijkspel. Voor de wedstrijd stonden FC Twente en Willem II respectievelijk op de elfde en tiende plaats.

Laten we beginnen met het hoogtepunt van de wedstrijd. Althans, van Twentse kant. Voor de wedstrijd had Vak P weer een sfeeractie georganiseerd. Een groot spandoek en van boven tot onder op de tribunes rode en witte vellen papier. Een mooi gezicht en tevens het hoogtepunt van de avond.

De wedstrijd zelf was dramatisch. Niet alleen van FC Twente maar ook van Willem II. Het was niet om aan te gluren en Willem II was net iets minder slecht dan FC Twente. De supporters van Willem II waren de gehele wedstrijd meer aanwezig dan het FC Twente-publiek. En dat zegt dan ook wel wat.

Er was trouwens nog één ander hoogtepunt. Oud FC Twente-trainer Kees Rijvers was in De Grolsch Veste aanwezig voor een reunie. Bij die gelegenheid werd hij benoemd tot erelid van FC Twente. Dat werdop het veld meegedeeld voordat de wedstrijd begon. Het kersverse erelid heeft wel eens betere wedstrijden van FC Twente gezien, lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.