22 november 2019

Orde in de chaos

Eén van de dingen waar ik op bepaalde momenten best moeite mee heb is het gebrek aan overzicht. Om er voor te zorgen dat ik niet iets vergeet probeer ik zo veel mogelijk te noteren. Afspraken in mijn agenda. Notities op een blaadje. Gegevens die ik bij wil houden weer op een ander blaadje of een schriftje. Daarnaast, als een soort backup, zet ik zo veel mogelijk in mijn telefoon. Ten minste, ook dat probeer ik zo goed mogelijk te doen.

Waarom niet alles digitaal vastleggen? Wel, dat is een mooi streven. Wanneer ik nog ouderwetsch met den hand schrijf, merk ik dat ik afspraken, dingen of gebeurtenissen veel beter onthoud. Zet ik ze in mijn digitale agenda dan zijn ze weliswaar opgeslagen maar dan is het eigenlijk vrij snel verworden tot een geheugensteuntje voor wat ik opgeschreven heb.

Goed, met de hand opschrijven is dus een methode die voor mij het beste werkt om er voor te zorgen dat ik niet direct al vergeten ben wat ik moet onthouden. Maar dan komt het volgende punt. Een agenda, notitieblok, losse papiertjes, een schrift. Alles apart van elkaar en dan is het de kunst om het tot een geheel bij elkaar te houden. En dat is ook lastig.

Na een tijdje wikken en wegen dan toch maar de knoop doorgehakt. Waar ik tot op heden een Leuchtturm-boekje gebruikt als een combinatie van een agenda, notitieblok, cijfertjes, etc., heb ik een X-17 notitieboek gekocht. In dit notitieboek bevinden zich vier schriftjes: blanco, dotted, gelijnd en millimeter. En dat alles in één kaft. Op deze manier heb ik alles bij de hand en mocht één van die ‘schriftjes’ vol zijn, dan zijn ze na te bestellen.

Ik heb dit X-17 notitieboek gekocht bij 24papershop. Daar had ik al eens eerder iets besteld en dat was mij goed bevallen. De prijs is prima in orde en vergelijkbaar met de site van de maker van de notitieboeken. Ook nu was de levering razendsnel. Gisteren besteld en vanmiddag ontvangen. En bij het openmaken van het pakket zag ik een stickertje op de voorkant (You are Gonna Love This!) en een handgeschreven kaartje van Peggy, de eigenaresse van 24papershop:

Het zijn kleine dingetjes waar aandacht aan besteed is maar dat vind ik minstens net zo belangrijk als het verkopen van goede spullen. Ik denk dat ik veel plezier ga hebben van mijn X-17 notitieboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.