Thuiswerken

Al een aantal jaren was ik gewend om elke dag op de fiets naar mijn werk te gaan. En na het werk uiteraard ook weer op de fiets naar huis. Weer of geen weer, ook met slecht weer was het prima te doen. Je went aan veel regen, zeker wanneer je een goed regenpak hebt. Tegen de kou is heel goed te kleden. Het enige dat lastig is? De warmte in de zomer! Dan is de enige remedie: rustig fietsen, voldoende drinken en waar mogelijk in de schaduw fietsen.

Sinds een tijdje werk ik ook thuis. Waar ik in eerste instantie een aantal dagen thuis werkte maar ook nog een paar dagen op kantoor was, is dat nu wel anders. In verband met de maatregelen die door de Corona-pandemie genomen zijn door de regering, werk ik nu elke dag thuis.

En bevalt dat thuis werken? Eerlijk gezegd bevalt het mij beter dan ik had verwacht. In eerste instantie wilde ik deels ook nog op kantoor werken vanwege het sociale contact met collega’s en leidinggevenden. Ik had het idee dat ik dat heel erg zou missen. En dat doe ik ook zeker wel, nu ik elke dag thuis werk. Het is echter gemakkelijker om te accepteren dan ik gedacht had.

En zeker vandaag vind ik het absoluut niet erg om thuis te werken. Normaal gesproken had ik vanochtend 20 kilometer lang in de stromende regen moeten fietsen. In het donker, want om kwart voor zeven uiterlijk op de fiets. En alhoewel ik best goede fietskleding heb en op werk lekker fris kan douchen, is het vandaag zo regenachtig dat ik liever thuis ben.

Gisteren was het Blue Monday. Voor veel mensen is dat een reden om te benadrukken dat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Vandaag is ook zo’n dag waarvan ik me voor kan stellen dat het voor sommigen zorgt voor een extra negatieve sfeer.

Bij mij brandt de kachel op een behaaglijke temperatuur. Ik hoef vandaag de deur niet uit en ik kan in alle rust mijn werk doen. Thuis werken is zo erg nog niet!

Geef een antwoord